Tahniah MPP dan MKK!

Kompleks Siswa – Pihak Samutrol dapat email dari pelajar yang cakna dengan isu dalam UMT. Menurut beliau yang mahu di kenali sebagai Adam Awang;

“Saya rasa MPP dan MKK telah terkene ‘minyak senyonyong’ atau ‘minyak dagu’ yang dibuat oleh pihak atasan. Mane mungkin mereka tidaak perasan banner Demo dipasang di kompleks siswa, Dewan Sultan Mizan, Kolej Kediaman, Kompleks Sukan dan simpang 3 di construction site. Ini kerana itu tempat tumpuan pelajar dan kompleks siswa merupakan pejabat MPP. “

Apa guna Ketua Jawatankuasa Publisiti Dan Media? Meluluskan sahaja banner yang mendatangkan unsur perpecahan. Pelajar UMT memang tidak suka berdemo pon. Banner ini yang membangkitkan pelajar untuk berdemo kerana ia berbunyi menganjing pelajar UMT yang hanya tahu berdiam dan terus berdiam.

Kami menghubungi pihak MPP dan diberitahu mereka tidak tahu menahu dan seperti menyimpan sesuatu. Kita dapat lihat mereka sudah sepenuhnya menjadi kucing HEPA (Bahasa Sopan).

Mengikut logik, pelajar tiada masa untuk membuat banner ini kerana busy dengan peperiksaan dan tiada sumber kewangan. 5 banner = rm400. Kalau beli Choki2 dapat 400 bungkus bersamaan 2000batang choki2.

Kami dari SAMUTROLL menggesa supaya daripada membazir menbuat banner Anti-Demo, baik buat banner Baucer Buku yang sudah boleh diambil agar tidak mengganggu pelajar menjawab exam dengan pengumuman pasal Baucer di beritahu setiap kali di waktu peperiksaan.

 

One Response to “Tahniah MPP dan MKK!”

  1. enth pe2 la….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: